ConNXT Dé kant-en-klare IOT-cloud

Op afstand uw assets beheren, storingen voorspellen en onderhoud plannen. Het kan met conNXT, een kant-en-klare cloudoplossing specifiek ontworpen voor predictive maintenance, asset management en remote monitoring.

Maak Asset Management makkelijk

Veel installaties en machines zijn al uitgerust met sensoren, alleen wordt de data uit die sensoren lang niet altijd real-time uitgelezen. conNXT heeft een kant-en-klare oplossing ontwikkeld, op basis van de Microsoft IoT Suite referentie-architectuur, om die data op afstand uit te lezen, te verzamelen en te analyseren in onze IoT-cloud. Vind niet zelf het wiel opnieuw uit, maar maak gebruik van een veilig en schaalbaar platform dat snel inzetbaar is en dat in staat is om data uit verschillende bronnen eenvoudig in te laden.

Hoe ziet het proces eruit?

Of u nu de sensordata van treinstellen, energieketels of machines gaat uitlezen, u wilt eigenlijk altijd vier dingen met die data doen:

1. MONITOREN

U wilt real-time zien wat de status is van uw assets. Daarvoor hebben wij kant-en-klare dashboards ontworpen die we heel snel kunnen aanpassen aan uw wensen. Op die manier maakt u een vliegende start.

2. ANALYSEREN

De sensoren verzamelen veel verschillende datapunten. Soms zegt één zo’n getal genoeg, soms gaat het om de combinatie van data die bepalend is voor of een apparaat wel of niet goed werkt. Het analyseplatform in conNXT kan meerdere databronnen in samenhang analyseren en identificeren wat de werkelijke oorzaak van een storing is.

3. REAL-TIME BIJSTUREN

Als een asset niet goed presteert, dan krijgt u daarvan proactief een signaal. Uiteraard wilt u daar zo snel mogelijk wat aan doen. Sommige onderdelen zijn remote aan te sturen, voor andere werkzaamheden zult u wellicht een servicemonteur moeten inplannen. Dat kan via een eenvoudige koppeling naar mobileNXT.

4. VOORSPELLEN

Real-time zien wat er gebeurt is mooi, op basis van die gebeurtenissen voorspellen wat er over een paar dagen zal plaatsvinden is nog beter. Het analyseplatform in conNXT kan verbanden leggen tussen verschillende soorten data en op basis daarvan proactief advies uitbrengen, bijvoorbeeld om een machine die storingsgevoelig is bij vorst een extra servicebeurt te geven als de weersvoorspellingen aangeven dat er vorst op komst is.

© Copyright 2018 Raster Products